Kuřecí salát s pomerančovým dipem
15 min.

Ingredience
- 250gramůŠpenát listový čerstvý
- 100gramůOkurka salátová
- 100gramůOřechy vlašské
- 350gramůKuřecí maso grilované
- 2kusyPomeranče
- 40mililitrůOlej olivový
- 2kusyJablka
- 40mililitrůZakysaná smetana
- 20mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
34 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
8 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Špenát opereme, necháme okapat a rozložíme na velký talíř. Červená jablka nakrájíme na kostičky a zakapeme citronovou šťávou proti zhnědnutí, smícháme v míse s posekanými ořechy a okurkou nakrájenou na nudličky. Na listy špenátu poklademe plátky grilovaného kuřecího masa, na ně navršíme jablečnookurkovou směs. Pomeranče omyjeme, z jednoho nastrouháme najemno kůru, z obou vymačkáme šťávu a obojí smícháme v misce s olejem a zakysanou smetanou. Dipem zalijeme salát po celé ploše, jen okraje se špenátovými listy necháme pro barevnost holé. Podáváme s celozrnným pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.