Kuřecí šašlik podle Jaromíra Trejbala
45 min.
Ingredience
- 950gramůKuře
 - 6kusůCibule
 - 150gramůAnglická slanina
 - 1lžíceVoda pitná
 - 1lžičkaSůl
 - 0,5lžičkaChilli koření mleté
 - 130gramůOlej rostlinný
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
990 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
81 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Střední vykuchané omyté kuře osušíme, rozčtvrtíme, zbavíme kůže, konců křídel a vykostíme. Maso nakrájíme na 12 stejných dílků, trochu naklepeme a osolíme. Malé cibule oloupeme a překrájíme na půlky a anglickou slaninu nakrájíme na 12 kostek.
 - 2Na pánvi rozpálíme olej, osmahneme anglickou slaninu, kterou pak odložíme do tepla. Potom dozlatova opečeme kuřecí kousky (které vyjmeme z pánve a uložíme k opečené slanině) a nakonec půlky cibulek. Když začnou cibulky karamelizovat, přidáme do vypečené šťávy velkou lžíci vody a rozmícháme. Na špíz pak napichujeme střídavě kuřecí kousky, anglickou slaninu a cibuli.
 - 3Každý špíz přelijeme výpekem a poprášíme chilli kořením.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.