Kuřecí stehna se sušenými meruňkami

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
551 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
28 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí stehna odkostíme, zbavíme kůže, naklepeme a vložíme do zapékací mísy.
  • 2
    Z pomeranče ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu, cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno, sušené meruňky nakrájíme na nudličky, nasekáme mátu a vše přidáme ke kuřeti spolu s citronovou šťávou, solí, pepřem a bílým vínem.
  • 3
    Mísu přiklopíme a dáme do ledničky marinovat. Postačí i 3 hodiny, ale lepší je, necháme-li směs v ledničce přes noc.
  • 4
    Mísu se směsí vyjmeme z ledničky a když dosáhne pokojové teploty, vložíme ji do trouby předehřáté na 190°C.
  • 5
    Pečeme asi 45 minut. Jakmile kuře změkne, vyjmeme je a udržujeme v teple.
  • 6
    Směs v míse rozmixujeme a propasírujeme do pánve. Zahřejeme (nesmí se vařit), odstavíme z ohně a za stálého míchání po lžičkách přidáváme jogurt. Hotovou omáčkou přelijeme kuřecí řízky.
  • 7
    Podáváme se zeleným salátem a bagetou, nebo s tousty.
  • 8
    Sušené meruňky lze nahradit sušenými hruškami, bílé víno vínem červeným, čerstvou mátu 2 lžičkami máty sušené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.