Kuřecí závitky se šunkou a sýrem
75 min.

Ingredience
- 4kusyKuřecí prsa
- 8kusůŠalvěj čerstvá
- 250gramůSýr Čedar
- 8plátkůAnglická slanina
- 30mililitrůVíno portské
- 500gramůČervená řepa
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 120gramůŠalotka
- 15gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 8plátkůŠunka dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
28 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa podélně nařízneme tak, aby vznikla velká kapsa. Do každé kapsy vložíme plátek sýra a šunky, 2 lístky šalvěje, osolíme a opepříme. Kuřecí řízky zabalíme do plátků slaniny, abychom kapsy uzavřeli. Poté je vložíme do kastrolu a přelijeme kuřecím vývarem a portským vínem. K masu přidáme šalotky a kastrol pod pokličkou dáme do trouby předehřáté na 190 °C. Pečeme zhruba 40 minut.
- 2Hotové závitky a šalotky vyjmeme z kastrolu a udržujeme v teple. Šťávu přivedeme k varu, odstavíme, vmícháme do ní rozpuštěný kukuřičný škrob, případně sůl a pepř a vaříme do zhoustnutí. Maso obložíme šalotkami a uvařenou červenou řepou. Pokrm přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.