Květák po florentsku
30 min.

Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 3stroužkyČesnek
- 500gramůKvěták
- 4lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
94 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěný a omytý květák uvaříme v osolené vodě téměř doměkka, vyjmeme a necháme okapat.
- 2Na rozehřátém oleji osmažíme oloupaný, prolisovaný česnek, přidáme na větší kousky nakrájený květák, opepříme a zvolna opečeme doměkka.
- 3Ihned podáváme, vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.