Květák smažený v těstíčku
50 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1špetkaPaprika mletá sladká
 - 2kusyVejce slepičí
 - 1decilitrMléko polotučné
 - 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 700gramůKvěták
 - 2litryVoda pitná
 - 150mililitrůOlej stolní
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
42 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omytý květák uvaříme v osolené vodě doměkka. Vyjmeme jej, necháme okapat a rozdělíme na větší růžičky.
 - 2Žloutky rozšleháme s mlékem, moukou, solí a kořením. Vmícháme lžíci oleje a pevný sníh z bílků. Ve vzniklém těstíčku namáčíme růžičky květáku, vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme po všech stranách dorůžova.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.