Květák v čepci
60 min.
Ingredience
- 150gramůZakysaná smetana
 - 150gramůSýr Parmezán
 - 1lžičkaSůl
 - 5decilitrůMléko polotučné
 - 1kusKvěták
 - 50gramůSýr Eidam cihla 40%
 - 1lžíceMáslo čerstvé
 - 1litrVoda pitná
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
27 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme kaši z mléka, nastrouhaného parmezánu a soli.
 - 2Do osolené vody dáme vařit omytou hlávku květáku, ale ne do změknutí, nesmí se růžičky rozpadat.
 - 3Máslem vymastíme ohnivzdornou porcelánovou mísu, poskládáme růžičky květáku a přelijeme připravenou kaší.
 - 4Posypeme nastrouhaným sýrem a zvolna pečeme dorůžova. Před dopečením můžeme pokrm zalít kyselou smetanou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.