Květák zapečený se žampiony a sýrem
35 min.
Ingredience
- 800gramůKvěták
- 60gramůMáslo čerstvé
- 60gramůŽampiony čerstvé
- 200mililitrůMléko polotučné
- 60gramůSýr Čedar
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 8gramůSůl
- 20gramůPetržel kudrnka
- 400gramůBrambory pečené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
19 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
13 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Květák nařežeme na středně velké růžičky, vložíme do osolené vroucí vody a 2 minuty povaříme. Scedíme a necháme okapat. Mezitím očištěné žampiony nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme, petrželku posekáme najemno. V pánvi rozpustíme kousek másla, přisypeme plátky žampionů, osmahneme, posypeme moukou, orestujeme, podlijeme mlékem, přimícháme sýr a odstavíme. Květák vyskládáme do zapékací misky a zalijeme mléčnou směsí z pánve. Misku dáme do vyhřáté trouby zapéct. Zapékáme asi 15 až 20 minut.
- 2Porce zapečeného květáku upravíme na talíře a posypeme sekanou petrželkou. Jako přílohu volíme brambory na různé způsoby, napříkad pečené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.