Květáková pomazánka s majonézou
30 min.

Ingredience
- 4krajíceChléb konzumní
- 300gramůKvěták
- 20gramůPetržel kudrnka
- 100gramůMajonéza
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 15mililitrůCitronová šťáva
- 50gramůŘedkvička
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
20 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Květák omyjeme, vložíme do hrnce a povaříme v osolené vodě 10 minut. Uvařený květák rozmačkáme šťouchadlem, přimícháme majonézu, podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec přisypeme posekanou petrželku, zakápneme citronovou šťávou a promícháme.
- 2Mažeme na krajíčky chleba a povrch zdobíme plátky ředkvičky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.