Květákové krokety s houbami
40 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusKvěták
- 150gramůHouby čerstvé
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 5lžicKrupice pšeničná
- 1špetkaKmín drcený
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2hrnkyStrouhanka
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 2litryVoda pitná
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
737 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
61 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Květák dobře omyjeme, rozdělíme na malé růžičky a uvaříme v osolené vodě. Scedíme a květák vysypeme do nádoby, zasypeme krupicí a vidličkou rozdrtíme, aby se krupice spařila.
- 2V čase, kdy květák vaříme, na másle osmahneme najemno pokrájenou cibuli, přidáme k ní houby, mírně osolíme a dusíme. Hotovou směs přidáme ke květáku s krupicí, přidáme nasekanou petrželovou nať, jedno ušlehané vejce a dva žloutky. Řádně promícháme a na prkénku posypaném strouhankou tvoříme krokety.
- 3Krokety na lopatičce omočíme v rozšlehaných bílcích, obalíme ve strouhance a krátce osmažíme. Necháme okapat na papírových ubrouscích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.