Květákové omelety
60 min.

Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžícePetržel - nať
- 6kusůVejce slepičí
- 2lžíceMléko polotučné
- 200gramůKvěták
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
21 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozklepneme do misky, osolíme, rozšleháme s mlékem a špetkou muškátu.
- 2Omytý a očištěný květák uvaříme v osolené vodě doměkka, po okapání na hrubo nasekáme, rozdělíme na 4 díly.
- 3Na rozehřáté máslo vložíme vždy část nasekaného květáku, zalijeme částí vajec s mlékem, ochutíme nasekanou petrželkou a upečeme po obou stranách do růžova. Stejně postupujeme u zbylých 3 omelet.
- 4Podáváme se zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.