Květákové řízky
40 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 1decilitrMléko polotučné
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyŽemle tuková
- 500gramůKvěták
- 1litrVoda pitná
- 100mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
29 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omytý květák uvaříme ve vařící osolené vodě téměř doměkka. Vyjmeme jej, ocedíme a rozsekáme na kousky.
- 2Žemle nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem a rozmělníme je. Přidáme vejce, mouku, sůl, pepř a připravený květák. Vše promícháme.
- 3Ze vzniklé hmoty tvarujeme menší řízky a po obou stranách je smažíme na rozehřátém oleji.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.