Květákový nákyp se šmakounem
50 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
 - 300gramůŠmakoun
 - 1litrVoda pitná
 - 1lžičkaSůl
 - 2lžícePetržel - nať
 - 1kusVejce slepičí
 - 1šálekMléko polotučné
 - 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 100gramůSýr Eidam cihla 40%
 - 1kusKvěták
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
17 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěný květák uvaříme v osolené vodě doměkka a rozebereme na růžičky.
 - 2Z mouky a másla (1 lžíce) připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem a chvíli povaříme. Do vychladlého bešamelu vmícháme vejce, šmakoun nakrájený na kostičky, nasekanou petrželku a sůl. Vše promícháme.
 - 3Směs vložíme do zapékací mísy vymazané máslem a zapečeme ve středně vyhřáté troubě. Před dokončením tepelné úpravy posypeme pokrm nastrouhaným sýrem a ještě krátce zapečeme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.