Květákový řízek pečený (minutka)
40 min.
Ingredience
- 700gramůKvěták
- 1litrVoda pitná
- 20gramůSůl
- 200gramůŽemle tuková
- 120gramůVejce slepičí
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5gramPepř černý mletý
- 150gramůTuk
- 100gramůMáslo čerstvé
- 80mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
25 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Květák očistíme, opláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě téměř doměkka. Potom jej vyjmeme a rozkrájíme na drobno.
- 2Žemle zbavené kůrky nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem, rozmačkáme a promícháme s květákem.
- 3Do směsi přidáme rozmíchaná vejce, prosátou mouku, pepř, sůl a vše dobře promícháme.
- 4Z připravené hmoty tvarujeme ploché, oválné řízky. Rychle je po obou stranách opečeme na tuku a zvolna dopečeme v troubě.
- 5Ihned podáváme a na každou porci položíme plátek čerstvého másla.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.