Kyjevské kuřecí řízky
30 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
 - 100gramůMáslo čerstvé
 - 1lžičkaCitronová kůra
 - 2lžícePetržel - nať
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1špetkaSůl
 - 4kusyKuřecí prsa
 - 150gramůStrouhanka
 - 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
 - 2stroužkyČesnek
 - 100mililitrůOlej rostlinný
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
764 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
54 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Změklé máslo v misce utřeme s česnekem, citronovou kůrou, nasekanou petrželí, dochutíme solí a pepřem. Zabalíme do fólie, necáme vychladit.
 - 2Omytá kuřecí prsa naklepeme pod fólií na tenké plátky.
 - 3Ztuhlé máslo rozkrojíme na 4 díly, každý vložíme do plátku masa a zabalíme, aby máslo nevyčnívalo.
 - 4Mouku osolíme, opepříme a obalíme v ní připravené maso. Potom je obalíme v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance.
 - 5Řízky smažíme po obou stranách v rozehřátém oleji na pánvi do zlatova 6 - 8 minut, usmažené řízky vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce.
 - 6Vhodnou přílohou jsou opékané brambory a zeleninový salát.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.