Kynuté knedlíky
90 min.

Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 10gramůDroždí
- 750gramůJablka
- 1lžíceSkořice mletá
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 300mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
6 g
Sacharidy
124 g
Vláknina
9 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Zaděláme kvásek z droždí, mouky, mléka, soli a cukru a když vzejde přidáme ho do prosáté hladké mouky se lžičkou soli a žloutekm.
- 2Vlažným mlékem zaděláme těsto a necháme kynout.
- 3Rozválíme těsto, vykrájíme čtverečky, které naplníme strouhanými jablky, přidáme cukr se skořicí, uzavřeme a necháme 10 minut dokynout.
- 4Vaříme 10 minut ve slané vodě, vyjmeme a pocukrujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.