Kynuté knedlíky (přílohové)

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
3 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí rozmícháme s cukrem, zředíme trochou vlažného mléka, přidáme malou část prosáté mouky a rozmícháme, až vznikne těsto - kvásek, který necháme na teple vykynout.
  • 2
    Do zbylé mouky přidáme sůl, vejce rozmíchané ve vlažném mléce, kvásek, vše zamícháme a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí na stěny nádoby. Těsto necháme na teple vykynout.
  • 3
    Vykynuté těsto rozválíme na tlustší plát a vytvoříme oválné bochánky, které necháme kynout.
  • 4
    Vykynuté knedlíky vkládáme do vařící osolené vody a vaříme 10-12 minut. Během vaření knedlíky obracíme a ihned po vyjmutí z vody je propícháme, aby vyprchala pára.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.