Kynuté knedlíky (přílohové)
30 min.

Ingredience
- 30gramůDroždí
- 20gramůCukr krupice
- 20gramůSůl
- 40gramůVejce slepičí
- 1400gramůMouka pšeničná hrubá
- 650mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
3 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Droždí rozmícháme s cukrem, zředíme trochou vlažného mléka, přidáme malou část prosáté mouky a rozmícháme, až vznikne těsto - kvásek, který necháme na teple vykynout.
- 2Do zbylé mouky přidáme sůl, vejce rozmíchané ve vlažném mléce, kvásek, vše zamícháme a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí na stěny nádoby. Těsto necháme na teple vykynout.
- 3Vykynuté těsto rozválíme na tlustší plát a vytvoříme oválné bochánky, které necháme kynout.
- 4Vykynuté knedlíky vkládáme do vařící osolené vody a vaříme 10-12 minut. Během vaření knedlíky obracíme a ihned po vyjmutí z vody je propícháme, aby vyprchala pára.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.