Kynutý bramborový koláč
55 min.

Ingredience
- 1litrMléko polotučné
- 1kilogramMouka pšeničná hrubá
- 5kusůBrambory
- 3kusyVejce slepičí
- 40gramůDroždí
- 3stroužkyČesnek
- 1,5lžičkyMajoránka
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžíceSádlo vepřové škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
751 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
8 g
Sacharidy
140 g
Vláknina
2 g
Cukr
259 mg
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mléko, vejce, oloupané a nastrouhané syrové brambory, mouku, prolisovaný česnek, majoránku, rozdrobené droždí a dobře promícháme.
- 2Hladké těsto nalijeme do pekáče, který jsme vymazali sádlem. Vrstva těsta by měla být alespoň 2,5 cm. V pekáči necháme těsto vykynout, poté ho pečeme v předehřáté troubě, až koláč zrůžoví.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.