Kynutý cop s ovesnou smetanou
60 min.
Ingredience
- 42gramůDroždí
- 4lžíceCukr krupice
- 300mililitrůMléko sójové
- 1gramMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusCukr vanilka
- 1špetkaCitronová kůra
- 60gramůMargarín
- 50gramůSmetana ovesná
- 1lžíceCukr krystal
- 0,5lžičkaSůl
- Na pomoučnění válu
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
139 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
250 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1V misce rozdrobíme droždí se špetkou cukru a přilijeme asi 2 lžíce vlažného sójového mléka. Mouku vsypeme do mísy, vyhloubíme důlek a vlijeme do něj mléko s droždím. Ze stran shrneme do mléka trochu mouky, mísu zakryjeme a necháme vzejít kvásek. Potom přidáme zbylý cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a sůl. Zbylé mléko s margarínem zahřejeme a přilijeme do těsta. Vařečkou nebo hnětačem vypracujeme hladké těsto, mísu přikryjeme a na teplém místě necháme těsto kynout asi 1 hodinu. Na pomoučněné pracovní ploše vykynuté těsto prohněteme, rozdělíme na 3 díly a vyválíme dlouhé válečky - prameny. Na plechu vyloženém pečicím papírem upleteme z pramenů cop, který potřeme trochou ovesné smetany. Pod utěrkou necháme kynout ještě 1 hodinu. Vykynutý cop znovu potřeme ovesnou smetanou a posypeme krystalovým cukrem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 35 minut dozlatova. Upečený cop necháme prochladnout na mřížce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.