Kynutý koláč s borůvkami
60 min.
Ingredience
- drobenka
- 100gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr krupice
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- 30gramůDroždí sušené
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1špetkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 0,5kusCukr vanilka
- 2,5decilitryMléko polotučné
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůCukr krupice
- 500gramůBorůvky
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
25 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
5 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Z mléka a droždí si připravíme kvásek.
- 2Přes síto prosejeme mouku, přidáme cukr, vynilkový cukr, špetku soli, kvásek, citronovou kůru, rozšlehané žloutky v mléce a lehce rozehřáté máslo.
- 3Propracujeme v těsto, aby bylo měkké lesklé, ale nelepilo se. Poprášíme moukou a necháme vykynout.
- 4Po vykynutí vyválíme z těsta plát a pomocí válečku ho přeneseme na vymazaný plech.
- 5Těsto na plechu prsty dotvarujeme do okrajů a ohneme okraje tak, aby nám z ovoce nevytékala šťáva. Okraje potřeme rozšlehaným žloutkem či máslem.
- 6Nasypeme na plát borůvky, posypeme drobenkou a necháme chvilku vykynout.
- 7Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi půl hodiny.
- 8Po upečení necháme vychladnout, pocukrujeme a nakrájíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.