Kynutý ovocný koláč s kokosovou drobenkou
70 min.
Ingredience
- 175gramůMáslo čerstvé
- 20gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 85gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 1lžičkaCitronová kůra
- 250gramůKompot meruňkový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceLikér pomerančový
- 1lžíceSolamyl
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůKokos - mletý (Kopra)
- 125mililitrůMléko polotučné
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 750gramůJablka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
24 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
5 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1V teplém mléce rozpustíme lžíci másla a droždí. Přimícháme 250 g mouky, sůl, lžíci cukru, vanilkový cukr, vejce a citronovou kůru. Vypracujeme těsto a necháme vykynout.
- 2Okapané meruňky rozmixujeme a vmícháme lžíci citronové šťávy, likér a solamyl.
- 3Oloupaná, jádřinců zbavená jablka nakrájíme na plátky a zakapeme zbylou citronovou šťávou.
- 4Ze zbylé mouky, másla, cukru a kokosu vypracujeme drobenku.
- 5Z těsta odkrojíme dva kousky a spleteme je do šňůrky. Zbylé těsto vmačkáme do máslem vymazané koláčové formy a ze šňůrky vytvoříme okraj. Naplníme meruňkami a obložíme jablky. Povrch posypeme kokosovou drobenkou.
- 6Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.