Langusty na ananasu
30 min.
Ingredience
- 16kusůLangusta
- 150gramůAnanas
- 50gramůCibulka jarní
- 1kusFeferony
- 4lžíceOlej z pšeničných klíčků
- 1lžíceKari koření
- 2centilitrySherry brandy
- 2lžíceChutney mangové
- 6lžicVývar z humrů
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2lžíceLupínky kokosové
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
126 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
9 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
804 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Langusty vyloupeme ze schránky. Ananas opláchneme a pokrájíme na kostičky. Odřízneme kořenovou část a zelenou uvadlou nať z jarních cibulek. Pokrájíme cibulku na kolečka, feferonku omyjeme, posekáme nadrobno.
- 2Připravíme wok: vlijeme olej, rozpálíme ho a opečeme na něm langusty, poté je vyjmeme, do woku vložíme pokrájenou cibuli, feferonku a ananas. Přidáme kari koření, opečeme. Vlijeme sherry a humrový vývar, povaříme, osolíme a opepříme. Vložíme do omáčky langusty, promícháme, nakonec přidáme smetanu a promícháme.
- 3Hotové langusty posypeme opraženými kokosovými lupínky, které opražíme na suché pánvi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.