Langusty na ananasu

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
126 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
9 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
804 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Langusty vyloupeme ze schránky. Ananas opláchneme a pokrájíme na kostičky. Odřízneme kořenovou část a zelenou uvadlou nať z jarních cibulek. Pokrájíme cibulku na kolečka, feferonku omyjeme, posekáme nadrobno.
  • 2
    Připravíme wok: vlijeme olej, rozpálíme ho a opečeme na něm langusty, poté je vyjmeme, do woku vložíme pokrájenou cibuli, feferonku a ananas. Přidáme kari koření, opečeme. Vlijeme sherry a humrový vývar, povaříme, osolíme a opepříme. Vložíme do omáčky langusty, promícháme, nakonec přidáme smetanu a promícháme.
  • 3
    Hotové langusty posypeme opraženými kokosovými lupínky, které opražíme na suché pánvi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.