Lasagne kuřecí
95 min.

Ingredience
- 350gramůLasagne
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusCibule červená
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 350gramůKuřecí prsa
- 1,5decilitryVíno červené
- 1decilitrVoda pitná
- 250gramůProtlak rajčatový
- 1lžičkaCukr krupice
- 5lžicMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 6decilitrůMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
- 1stroužekČesnek
- 75gramůSýr Parmezán
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
928 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
34 g
Sacharidy
101 g
Vláknina
946 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hrnci s vařící vodou uvaříme dle návodu lasagne. Vymažeme ohnivzdornou misku.
- 2Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme 4 minuty. Přidáme česnek, žampiony a kuřecí maso a smažíme 4 minuty, dokud nezačne maso hnědnout. Přidáme víno, uvedeme do varu a povaříme 5 minut. Přidáme cukr, rajčatový protlak a dusíme, aby maso změklo. Omáčka by měla zhoustnout.
- 3Uděláme bešamelovou omáčku, rozpustíme v pánvi máslo, přidáme mouku a za neustálého míchání smažíme 2 minuty. Sundáme pánev z plamene, přidáme mléko a vymícháme hladkou omáčku. Vrátíme pánev na oheň, uvedeme do varu a mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Necháme trochu vychladit, přidáme vejce a polovinu sýra. Osolíme a opepříme.
- 4Do vymazané misky dáme dospodu 3 plátky lasagní, na ně kuřecí směs, znovu 3 plátky lasagní a směs a poté 3 plátky lasagní a bešamelovou omáčku zasypanou parmezánem. Zapékáme v předehřáté troubě dozlatova cca 30 minut.
- 5Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.