Lasagne se zeleninou a balzamikovým octem
40 min.
Ingredience
- 740gramůOmáčka rajčatová
- 4lžíceBalsamico ocet
- 5gramůCukr krupice
- 5gramůPepř černý mletý
- 10gramůSůl
- 250gramůMozzarella
- 20gramůTymián čerstvý
- 400gramůLasagne
- 2kusyCibule červená
- 2kusyPaprika žlutá
- 200gramůCuketa
- 4litryVoda pitná
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
14 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme obě cibule a nakrájíme je na špalíky. Opláchneme papriky, rozkrojíme podélně napůl, zbavíme semínek a bílé dužiny, znova opláchneme, osušíme, pokrájíme na kostky. Omyjeme a osušíme cukety a rozkrájíme na kolečka.
- 2Přivedeme k varu ve velkém hrnci osolenou vodu, vsypeme lasagne a vaříme na skus dle návodu na obalu. Po uvaření slijeme přes síto a necháme vykapat.
- 3Mezitím rozpálíme na pánvi olivový olej, přisypeme nakrájenou zeleninu a opékáme asi 2 minuty. Poté přilijeme balzamikový ocet, přisypeme cukr, osolíme a opepříme. Zeleninovou směs přendáme do jiné nádoby a udržujeme v teple. Na pánvi pomalu ohřejeme rajčatovou omáčku, přidáme minikuličky Mozzarelly a necháme prohřát.
- 4Lasagne rozdělíme na předehřáté talíře, pokapeme teplou omáčkou a přidáme zeleninu. Ozdobíme snítkami tymiánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.