Lastura zapékaná
30 min.
Ingredience
- 600gramůMušle Venušiny
 - 3stroužkyČesnek
 - 200mililitrůVíno bílé
 - 4plátkyChléb toastový
 - 3lžícePetržel - nať
 - 200gramůMáslo čerstvé
 - 50mililitrůOlej olivový
 - 2lžičkySůl
 - 1lžičkaPepř černý mletý
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
786 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
59 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na oleji opečeme česnekové stroužky, přidáme vongole a zalijeme vínem. Vaříme, než se otevřou a vyndáme je.
 - 2Kůrku odkrojíme z toastového chleba, rozsekáme ho s petrželí, smícháme se solí, pepřem a máslem. Směsí naplníme vongole a zapečeme v předehřáté troubě při 200°C.
 - 3Hrubou mořskou sůl dáme na talíř a na ni naskládáme zapečené vongole.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.