Lázeňský guláš
110 min.
Ingredience
- 750gramůHovězí maso přední
- 20gramůSůl
- 80gramůTuk
- 300mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1200mililitrůVoda pitná
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 50gramůCibule
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
17 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
837 mg
Cukr
315 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na kousky cca po 25g.
- 2Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmahneme na tuku dorůžova, zasypeme mletou paprikou a necháme zpěnit. Přidáme rajčatový protlak, krátce osmahneme, vložíme maso a znovu osmahneme. Zalijeme vlažnou vodou a pod poklicí dusíme do poloměkka.
- 3Když je maso poloměkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, zasmahneme, zalijeme vlažnou vodou a dobře rozmícháme. Dusíme tak dlouho, až maso změkne.
- 4Měkké maso vyjmeme, omáčku přecedíme zpět na maso a zalijeme smetanou.
- 5Nakonec guláš podle potřeby přisolíme a ještě podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.