Lečo zapečené
35 min.

Ingredience
- 4dekagramyMouka pšeničná hladká T 650
- 85dekagramůLečo sterilované
- 1500dekagramůBrambory
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 12dekagramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 4dekagramySýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
10785 kcal
Bílkoviny
437 g
Tuky
184 g
Sacharidy
1965 g
Vláknina
376 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Uvařené a oloupané brambory nakrájíme na plátky.
- 2Z poloviny másla, mouky a mléka uvaříme bešamel.
- 3Necháme vychladnout, vmícháme vejce a smícháme s bramborami. Pekáč vymažeme máslem, na dno dáme polovinu brambor, na ně polovinu leča z konzervy, klobásu pokrájíme a zakryjeme zbytkem brambor.
- 4Zalijeme smetanou, zakapeme zbylým máslem a posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme v troubě asi 35 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.