Ledový salát s hlívou ústřičnou
45 min.
Ingredience
- 180gramůKarotka
 - 80gramůHrachové lusky
 - 4kusyCibulka jarní
 - 100gramůPórek
 - 5decilitrůVoda pitná
 - 1lžičkaSůl
 - 6kusůŘedkvička
 - 200gramůOkurka salátová
 - 150gramůHlíva ústřičná
 - 3lžíceOlej olivový
 - 0,5lžíceMáslo čerstvé
 - 0,5lžičkaPepř citronový
 - 1špetkaChilli koření mleté
 - 2špetkyKmín mletý
 - 1lžícePažitka
 - 160gramůSalát ledový
 - 160gramůSalát kadeřavý
 
- dresink
- 3decilitryVývar zeleninový
 - 70gramůSýr Eidam cihla 30%
 - 2špetkyPepř bílý
 - 1lžičkaHořčice Dijonská
 - 4lžíceCitronová šťáva
 - 2špetkyCukr krupice
 - 2špetkySůl mořská
 - 3lžíceOlej olivový extra panenský
 - 1decilitrZakysaná smetana
 
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
22 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme dresink: do teplého zeleninového vývaru nastrouháme tvrdý sýr, přidáme citronovou šťávu, hořčici, pepř, cukr, sůl mořskou, olivový olej, rozmixujeme tyčovým mixerem, nakonec přilijeme zakysanou smetanu, znovu rozmixujeme a dáme vychladit.
 - 2Karotku očistíme, omyjeme a pokrájíme na hranolky. Mladé lusky cukrového hrášku omyjeme, rozpůlíme a odstraníme tvrdá vlákna. Jarní cibulku a pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na kroužky.
 - 3V hrnci přivedeme k varu 5 dl vody s 0,5 lžičkou soli. Mrkev a hrášek – každé zvlášť – dáme do vody a blanšírujeme na zkus, přibližně 1 minutu. Sítem zeleninu vyjmeme z vody, promyjeme ji pod studenou tekoucí vodou, necháme okapat, pak ji odložíme do mísy. Ředkvičky omyjeme a pokrájíme na plátky. Salátovou okurku hadovku omyjeme, rozpůlíme a pokrájíme na měsíčky. Ředkvičky s okurkou odložíme do misek.
 - 4Očistíme hlívu ústřičnou, omyjeme ji, osušíme a rozkrájíme na nudličky asi 2 cm silné. V pánvi si rozpálíme 3 lžíce olivového oleje a při střední teplotě hlívu restujeme asi 2 minuty. Pak přimícháme 0,5 lžíce másla, hlívu osolíme, posypeme citronovým pepřem, chilli, kmínem, pažitkou a vše promícháme.
 - 5Omyjeme listy ledového a kadeřavého salátu, na talířích ho upravíme s ostatní zeleninou, polijeme dresinkem, navrch položíme hlívu a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.