Lehký nákyp s těstovinami
95 min.

Ingredience
- 2lžíceSýr Parmezán
- 60gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCibule
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 500mililitrůMléko polotučné
- 125mililitrůVývar drůbeží
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 125gramůTěstoviny tubettini
- 210gramůLosos ve vlastní šťávě
- 10gramůPetržel - nať
- 15gramůCitronová kůra
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
27 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Zapékací mísu vytřeme olejem, vysypeme nastrouhaným parmezánem.
- 2Najemno nakrájenou cibuli smažíme na másle, průběžně promícháváme na slabém ohni doměkka. Přidáme mouku, mícháme ještě 2 minuty a odstavíme. Průběžně promícháváme, přilijeme postupně mléko a kuřecí vývar, zahříváme do zhoustnutí. Jakmile se omáčka začne vařit, zmírníme teplotu, ještě ji asi 3 minuty povaříme. Potom do omáčky přišleháme žloutky, přidáme uvařené těstoviny, kousky lososa, nasekanou petrželku, citronovou kůru, sůl a pepř, zamícháme. Směs dáme do mísy.
- 3Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně jej zapracujeme do připravené směsi. Směs lžící přeneseme do zapékací mísy a zapékáme 40-45 minut dozlatova při 240 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.