Leskovacké maso s cibulí
40 min.
Ingredience
- 400gramůCibule
- 800gramůVepřová kýta
- 1decilitrOlej rostlinný
- 1kusFeferony
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
55 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omytou vepřovou (nebo telecí) kýtu nakrájíme na kousky, osolíme a napícháme na jehly. Potřeme olejem a opečeme v troubě pod grilem. Potom maso stáhneme z jehel a urovnáme do vymazané zapékací mísy.
- 2Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme, přidáme očištěnou, nasekanou feferonku, osolíme, opepříme a posypeme nasekanou petrželkou. Vše opékáme na oleji asi 2 minuty.
- 3Osmahnutou cibuli promícháme s masem, mírně podlijeme a pokrm dáme zapéci do trouby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.