Letní zeleninový hrnec
165 min.

Ingredience
- 2kusyCibule
- 450gramůLilek
- 450gramůFazolové lusky zelené
- 450gramůCuketa
- 2kusyPaprika zelená
- 450gramůBrambory
- 600gramůRajčata
- 3lžícePetržel - nať
- 2decilitryOlej olivový
- 2lžičkyCukr krupice
- 3decilitryVoda pitná
- 12lžicSůl
- 2lžičkyPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
42 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
11 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Na tento zeleninový hrnec si nejdříve připravíme všechnu zeleninu, kterou očistíme a omyjeme a každý druh zeleniny si odložíme do misky zvlášť.
- 2Lilky oloupeme, pokrájíme na kostky, osolíme a necháme 30 minut "vypotit". Pak je opláchneme čistou vodou a necháme odkapat.
- 3Brambory a cuketu pokrájíme na kostky.
- 4Fazolové lusky nakrájíme asi na 3 cm dlouhé kousky.
- 5Spařená, oloupaná rajčata s cibulí pokrájíme na kolečka a papriku na nudličky.
- 6Zelenou petrželku pokrájíme nadrobno.
- 7Do hrnce nalijeme 1 dl olivového oleje a postupně budeme vrstvit zeleninu podle druhu.
- 8Každou vrstvu osolíme, opepříme, posypeme petrželkou, posypeme špetkou cukru a pokapeme olejem.
- 9Ještě přilijeme 3 dl vody, zakryjeme pokličkou a vaříme při mírné teplotě téměř 2 hodiny.
- 10Zeleninu můžeme podávat i studenou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.