Levandulová srdíčka
40 min.
Ingredience
- 80gramůMáslo čerstvé
- 230gramůMouka pšeničná hladká
- 80gramůCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 3lžíceLevandule - květ
- 4lžíceCukr moučkový
- 1lžičkaVoda pitná
Počet porcí:
48Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
40 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
2 g
Sacharidy
6 g
Cukr
3 g
Vápník
348 mg
Postup přípravy
- 1Na dva plechy si rozložíme pečící papír. Nasypeme mouku do mísy a prsty do ní postupně zapracováváme máslo. Vzniklá hmota by měla připomínat hrubou strouhanku.
- 2Vmícháme cukr, mírně rozšlehaná vejce, lžíci květů levandule a hněteme tak dlouho, dokud nevznikne těsto. Těsto vyklopíme na mírně pomoučněný vál, vyválíme z něj placku o síle 5 mm.
- 3Formičkou ve tvaru srdíčka vykrájíme z těsta kousky, které rozložíme na plech. Povrch každého srdíčka propícháme vidličkou. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 10 minut. Upečené sušenky necháme vychladnout.
- 4Do mísy prosejeme moučkový cukr, přidáme vodu a mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hladká hmota. Podle potřeby případně přidáme vodu. Cukrovou polevou pokapeme vychladlé sušenky. Dokud je poleva měkká, posypeme ji čerstvými květy levandule.
- 5Před podáváním necháme alespoň 15 minut odpočinout. Hotové sušenky můžeme v dobře uzavřené nádobě skladovat až 4 dny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.