Ligurský losos
40 min.
Ingredience
- 400gramůLosos - filety
 - 200gramůTěstoviny Orecchiette
 - 70gramůPesto
 - 300gramůRajčata
 - 300gramůBrambory
 - 40mililitrůOlej olivový
 - 5gramůSůl
 - 5gramůPepř černý mletý
 - 40gramůMáslo čerstvé
 - 2litryVoda pitná
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
31 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a omyjeme brambory, pokrájíme je na kolečka, ta pak na tyčinky, dáme je do mísy, osolíme je, opepříme a promícháme.
 - 2V nepřilnavé pánvičce rozpustíme čtvrtinu másla, přidáme do něj v rovnoměrné vrstvě čtvrtinu pokrájených brambor a smažíme je 7-8 minut. V polovině smažení speklé tyčinky brambor obrátíme. Ještě třikrát to takto opakujeme.
 - 3Rozehřejeme další pánev a bez tuku na ní opečeme osolené plátky lososa tak, aby uvnitř zůstaly červené. Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, protlačíme sítem do pánve a prohřejeme je, aniž by jsme je nechali vařit. Metličkou do nich všleháme olej a nakonec je osolíme a opepříme.
 - 4Uvaříme těstoviny . Scedíme je a promícháme je s pestem. Podáváme tento pokrm na velkých plochých talířích tak, aby na každém talíři byly spečené bramborové tyčinky, těstoviny s pestem a plátek lososa na rajčatové omáčce.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.