Likér z čerstvých pomerančů

60 min.
Evropa

Ingredience

    • 0,5kilogramPomeranče
    • 500mililitrůPomerančová šťáva
    • 100mililitrůSirup cukrový
    • 2mililitryPektolytický enzym
    • 50gramůCukr hroznový (glukóza)
    • 200mililitrůVodka
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
113 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Potřebujeme chemicky neošetřené pomeranče. Pomeranče omyjeme, osušíme a oloupeme tak, že ovocná dužina zůstane naprosto čistá - bez zbytků bílých slupek - pulpy. Slupky (asi 125 g z 0.5 kg) se rozřežou ostrým nožem naplocho tak, že se odstraní bílá dužina, slupka zůstane bez pulpy. Je to velmi důležité, aby se hořká látka z pulpy nedostala do produktu.
  • 2
    500 ml čisté pomerančové šťávy dáme do nerezového hrnce, přimícháme pomerančovou kůru bez pulpy, ovocnou dužinu a do směsi přimícháme pektolytický enzym (2 ml/litr). Zahřejeme na 40°C a tuto teplotu udržujeme 15 minut. Pak směs dáme do chladu a temna na 24 hodin.
  • 3
    Druhý den směs vylisujeme a 600 ml získaného pomerančového extraktu smícháme s 200 ml vysokoprocentní vodky se 100 ml cukrového sirupu a 50 g glukózy. Směs promícháme a přefiltrujeme přes hrubý složený filtr.
  • 4
    Likér přefiltrujeme do skleněné lahve a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 3 měsíce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.