Lilek po provensálsku

50 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
7 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
25 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý lilek nakrájíme na kostky, omyté rajče rozmačkáme. Oloupanou cibuli rozkrojíme na poloviny a nakrájíme na plátky, česnek nasekáme.
  • 2
    V kastrolu na troše vody necháme zesklovatět cibuli, přidáme lilek a necháme zezlátnout nejdříve na prudkém ohni, potom na středním ohni. Přidáme rajče, česnek, ochutíme snítkami tymiánu a nasekanou bazalkou. Podle chuti osolíme a opepříme.
  • 3
    Pokrm zvolna dusíme pod pokličkou asi 30 minut.
  • 4
    Podáváme jako přílohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.