Lilek po provensálsku
50 min.
Ingredience
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
7 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
25 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Omytý lilek nakrájíme na kostky, omyté rajče rozmačkáme. Oloupanou cibuli rozkrojíme na poloviny a nakrájíme na plátky, česnek nasekáme.
- 2V kastrolu na troše vody necháme zesklovatět cibuli, přidáme lilek a necháme zezlátnout nejdříve na prudkém ohni, potom na středním ohni. Přidáme rajče, česnek, ochutíme snítkami tymiánu a nasekanou bazalkou. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Pokrm zvolna dusíme pod pokličkou asi 30 minut.
- 4Podáváme jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.