Lilek s cibulkou
20 min.
Ingredience
- 1kusCibule
 - 3lžíceOlej stolní
 - 1špetkaSůl
 - 4kusyRajčata
 - 500gramůLilek
 - 4kusyCitrony
 - 2stroužkyČesnek
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
122 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Lilek upečeme po všech stranách v troubě. Po upečení musí být měkký, slupka je černá, ale ne spálená. Lilek oloupeme a omyjeme. Na prkénku z něj vymačkáme šťávu, rozsekáme jej nožem a dáme do porcelánové mísy.
 - 2V míse lilek smícháme s olejem a mícháme tak dlouho, až hmota zbělí. Přidáme citronovou šťávu, sůl a nastrouhaný česnek.
 - 3Podáváme s drobně nakrájenou cibulí a zdobíme dílky rajčat.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.