Lilek s rýžovou náplní

55 min.
Turecko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
835 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
57 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
13 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Piniové oříšky a drobně krájenou cibuli osmahneme na oleji. Přidáme propláchnutou rýži, zalijeme horkou vodou a vaříme přiklopené do úplného vstřebání vody.
  • 2
    Do uvařené rýže přimícháme koření, pokrájené bylinky, sůl a citrónovou šťávu.
  • 3
    Lilky omyjeme, podélně rozkrojíme, vnitřky vydlabeme a posolíme. Půlku lilku naplníme rýží, přiklopíme druhou polovinou. Plněné lilky naskládáme do hrnce, podlijeme vodou, osolíme, osladíme, přilijeme citrónovou šťávu a dáme vařit.
  • 4
    Podáváme vychlazené, zdobené plátky citrónu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.