Lilkový salát se sušenými krevetami a vajíčkem
60 min.
Ingredience
- 2kusyLilek
 - 1lžíceOlej rostlinný
 - 2lžíceLimetková šťáva
 - 1lžičkaCukr palmový
 - 2lžíceOmáčka rybí
 - 1kusVejce slepičí
 - 4kusyŠalotka
 - 2kusyChilli paprička
 - 1špetkaKoriandr čerstvý
 - 1lžíceČesnek
 - 2lžíceKrevety sušené
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
133 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
4 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ogrilujeme lilky tak, aby jejich vnější slupka zhnědla a byly měkké. Až vychladnou, oloupeme je a nakrájíme dužinu.
 - 2Rozehřejeme na menší pánvi olej, přidáme vylouhované krevety s česnekem a restujeme dozlatova. Vše vyndáme a uschováme na později.
 - 3Připravíme si zálivku. Do misky nalijeme limetkovou šťávu, přidáme rybí omáčku, palmový cukr a promícháme.
 - 4Opečený lilek dáme na talíř, navrch přidáme vajíčko, šalotku a směs s krevetami. Pokapeme zálivkou, ozdobíme krájenými chilli papričkami a koriandrem a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.