Lilky pečené po gruzínsku
40 min.
Ingredience
- 500gramůLilek
- 100gramůOřechy vlašské
- 1kusCibule
- 4stroužkyČesnek
- 3lžíceLibeček
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaŠafrán
- 0,5lžičkaKoriandr mletý
- 50mililitrůOcet vinný
- 1lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
23 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Lilky na plechu ve středně vyhřáté troubě pečeme 20-25 minut, sloupneme je a dužinu nakrájíme na nudličky.
- 2Mezitím nadrobno nasekáme jádra vlašských ořechů, cibuli, česnek, libeček, zelenou petrželku a kopr.
- 3Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla, vsypeme 1 lžičku cukru, který necháme rozpustit. Pak přilijeme vinný ocet, přidáme 1 lžičku soli a vše uvedeme do varu. Potom pánev stáhneme z ohně, vsypeme nakrájené lilky, cibuli, česnek, zelené bylinky a okořeníme sladkou paprikou, šafránem a koriandrem.
- 4Směs dobře promícháme a podáváme jako teplý předkrm, nebo jako přílohu ke grilovanému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.