Lilky zapečené se sýrem a kečupem
45 min.

Ingredience
- 800gramůLilek
- 150gramůSýr Moravský bochník 45%
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceOlej stolní
- 8lžicKečup
- 3lžíceSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
17 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté lilky nakrájíme příčně na plátky silné půl centimetru. Osmažíme je do zlatova na rozehřátém oleji, po okapání osolíme a opepříme.
- 2Do vymaštěné nákypové formy urovnáme střídavě vrstvy lilků, plátky sýra a trochu kečupu. Každou vrstvu opepříme a pokapeme olejem.
- 3Pokrm zapečeme v mírně vyhřáté troubě 20 minut. Před dopečením posypeme povrch nastrouhaným sýrem.
- 4Podáváme s vařenými nebo opečenými bramborami a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.