Lín se studenou pažitkovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 800gramůLín
 - 1lžičkaSůl
 - 1decilitrVíno bílé
 - 30mililitrůOlej rostlinný
 - 150mililitrůMajonéza
 - 1lžíceCitronová šťáva
 - 1špetkaCitronová kůra
 - 1lžícePažitka
 - 1kusCibule
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
38 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
544 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté porce lína osolíme, vložíme do kastrolu a podlijeme olejem a vínem. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a dusíme doměkka. Měkké porce vyjmeme a necháme vychladnout.
 - 2Majonézu rozmícháme se smetanou, ochutíme citronovou kůrou a šťávou a vmícháme nadrobno nasekanou pažitku.
 - 3Porce lína upravíme na talíře a přeléváme omáčkou.
 - 4Pokrm podáváme vychlazený.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.