Linguine s bazalkou
35 min.

Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceMed včelí
- 3lžíceSýr Parmezán
- 1kusCitrony
- 125mililitrůVývar drůbeží
- 500gramůTěstoviny Linguine
- 1kusChilli paprička
- 125mililitrůOlej olivový
- 375mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 240gramůBazalka
- 3lžíceOříšky piniové
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
711 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
37 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- 2Mezitím otrháme lístky bazalky a společně s nakrájenou chilli papričkou, prolisovaným česnekem, opraženými piniovými oříšky, nastrouhaným parmazánem, šťávou vylisovanou z citronu, medem a olejem rozmixujeme.
- 3V hrnci přivedeme k varu smetanu a vývar smíchaný s bazalkovou směsí. Snížíme teplotu a omáčku zvolna 15-20min provaříme do zhoustnutí. Ochutíme solí a drceným pepřem.
- 4Poté přidáme těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, dozdobíme parmazánem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.