Lionský bramborový salát
45 min.

Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 0,62gramSůl
- 0,62gramPepř černý mletý
- 100gramůCibule
- 250mililitrůMajonéza
- 25gramůPažitka
- Vinnegretta - francouzská zálivka [37226]
- 1,25lžíceCitronová šťáva
- 0,62lžičkaCukr třtinový
- 0,62lžičkaHořčice Dijonská
- 0,62lžíceOcet jablečný
- 3,75lžíceOlej olivový extra panenský
- 0,62lžičkaPepř černý mletý
- 1,25lžičkyProvensálské koření
- 0,62lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
39 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vinnegretta - francouzská zálivka [37226]:
- 2Připravíme si kyselou francouzskou zálivku, zvanou "Vinegretta":
- 3Do mísy dáme provensálské bylinky, sůl, pepř, cukr, citronovou šťávu, jablečný ocet a vše dobře promícháme. Pak postupně zašleháváme olivový olej s dijonskou hořčicí a šleháme metličkou tak dlouho, dokud nebude omáčka jednolitá.
- 4Brambory dáme do velkého hrnce vroucí osolené vody a vaříme 10-15 minut doměkka. Důkladně procedíme a nakrájíme je na stejné kousky.
- 5Brambory dáme do velké salátové mísy a přidáme nasekanou cibuli. Teplé brambory polijeme zálivkou vinaigrette a dobře je s ní promícháme.
- 6Přidáme majonézu, nasekanou pažitku a lehce promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti, zakryjeme a chladíme asi 30 minut. Ozdobíme pažitkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.