Lionský bramborový salát
45 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
 - 0,62gramSůl
 - 0,62gramPepř černý mletý
 - 100gramůCibule
 - 250mililitrůMajonéza
 - 25gramůPažitka
 
- Vinnegretta - francouzská zálivka [37226]
- 1,25lžíceCitronová šťáva
 - 0,62lžičkaCukr třtinový
 - 0,62lžičkaHořčice Dijonská
 - 0,62lžíceOcet jablečný
 - 3,75lžíceOlej olivový extra panenský
 - 0,62lžičkaPepř černý mletý
 - 1,25lžičkyProvensálské koření
 - 0,62lžičkaSůl
 
 
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
39 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vinnegretta - francouzská zálivka [37226]:
 - 2Připravíme si kyselou francouzskou zálivku, zvanou "Vinegretta":
 - 3Do mísy dáme provensálské bylinky, sůl, pepř, cukr, citronovou šťávu, jablečný ocet a vše dobře promícháme. Pak postupně zašleháváme olivový olej s dijonskou hořčicí a šleháme metličkou tak dlouho, dokud nebude omáčka jednolitá.
 - 4Brambory dáme do velkého hrnce vroucí osolené vody a vaříme 10-15 minut doměkka. Důkladně procedíme a nakrájíme je na stejné kousky.
 - 5Brambory dáme do velké salátové mísy a přidáme nasekanou cibuli. Teplé brambory polijeme zálivkou vinaigrette a dobře je s ní promícháme.
 - 6Přidáme majonézu, nasekanou pažitku a lehce promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti, zakryjeme a chladíme asi 30 minut. Ozdobíme pažitkou a ihned podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.