Litá bublanina

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
172 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
4 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mouky promíchané s kypřícím práškem do pečiva postupně přiléváme vlažné mléko a dobře zamícháme. Přidáme cukr a vejce, krátce promícháme a necháme 10 minut odležet.
  • 2
    Poté těsto nalijeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy. Povrch uhladíme a poklademe drobným ovocem. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme dorůžova.
  • 3
    Před podáváním bublaninu pocukrujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.