Litá bublanina
60 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 1,5hrnkyMouka polohrubá
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- 250gramůMaliny
- 3lžíceCukr krupice
- 250gramůJahody zahradní
- 2hrnkyMléko polotučné
- 1lžíceTuk
- 2lžíceStrouhanka
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
172 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
4 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do mouky promíchané s kypřícím práškem do pečiva postupně přiléváme vlažné mléko a dobře zamícháme. Přidáme cukr a vejce, krátce promícháme a necháme 10 minut odležet.
- 2Poté těsto nalijeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy. Povrch uhladíme a poklademe drobným ovocem. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme dorůžova.
- 3Před podáváním bublaninu pocukrujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.