Litevské zrazy
45 min.
Ingredience
- 350gramůHovězí maso zadní
 - 250gramůVepřový bok
 - 250mililitrůMléko polotučné
 - 2kusyŽemle tuková
 - 6lžicPetržel - nať
 - 200gramůCibule
 - 5kusůVejce slepičí
 - 2lžičkySůl
 - 1lžičkaPepř černý mletý
 - 70gramůStrouhanka
 - 2lžíceMáslo čerstvé
 - 600gramůBrambory vařené
 - 150gramůSádlo škvařené
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1254 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
92 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Zadní hovězí maso a vykostěný vepřový bůček nakrájíme na kostky, do mléka namočíme nalámané žemle a nasekáme zelenou petrželku. Dále drobně nakrájíme cibuli a natvrdo uvaříme 3 vejce.
 - 2Maso dvakrát umeleme na strojku, osolíme, opepříme, přidáme vymačkané žemle, 1 vejce a 2 lžíce petrželky. Dobře promícháme, podle potřeby zahustíme strouhankou a odložíme.
 - 3Pak připravíme náplň. V kastrolku na másle osmažíme cibuli, vmícháme rozsekaná nebo nahrubo nastrouhaná vařená vejce s petrželkou, osolíme, opepříme, zahustíme strouhankou, směs dobře promícháme a odstavíme.
 - 4Z masové směsi utvoříme oválné placičky, potřeme je připravenou náplní, svineme do zrazů (závitků) a konce přimáčkneme. Zrazy obalíme ve 2 rozšlehaných vejcích, obalíme ve strouhance a v rozpáleném sádle upečeme na pekáči v troubě.
 - 5Hotové zrazy podáváme s vařenými bramborami sypanými zelenou petrželkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.