Litevský zvěřinový sýr

110 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
700 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
56 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Malého oškubaného vykuchaného bažanta rozčtvrtíme, oloupeme mrkev a čtvrtku malého celeru, na jemno nastrouháme sýr Ementál.
  • 2
    Bažanta vložíme do osolené vařící vody, přidáme celý pepř, jalovec i nové koření a vaříme asi 80 minut. Po hodině přidáme ho hrnce oloupanou kořenovou zeleninu, nakrájenou na kusy.
  • 3
    Když je maso měkké, vyjmeme ho, vývar zcedíme, maso vykostíme, umeleme a dáme do mísy.
  • 4
    Do masa vmícháme změklé máslo, strouhaný sýr, přidáme vývar z bažanta, do kterého jsme rozmíchali 2 lžičky želatiny a červené víno. Promícháme, podle chuti přisolíme, přidáme muškátový květ s pepřem a znovu promícháme. Směs upravíme na servírovací mísu, v chladnu necháme ztuhnout.
  • 5
    Podáváme s majonézou a kyselými okurkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.