Lívanečky z kynutého těsta
26 min.
Ingredience
- 120gramůCréme fraiche
 - 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 10gramůDroždí
 - 10gramůSůl
 - 3kusyVejce slepičí
 - 125mililitrůVoda pitná
 - 250mililitrůMléko - podmáslí
 - 20gramůCukr krupice
 - 50mililitrůOlej rostlinný
 
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, sůl, rozdrobené droždí, přidáme žloutky, vlažnou vodu, podmáslí, cukr a vypracujeme těsto, které necháme asi půl hodiny kynout.
 - 2Potom přimícháme sníh ušlehaný z bílků. V pánvi rozehřejeme olej, z těsta naběračkou tvoříme malé lívanečky, které osmažíme z obou stran dozlatova.
 - 3Lívanečky upravíme na servírovací tác, ozdobíme lžičkou créme fraiche a podáváme jako pohoštění.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.