Losos dušený na másle
55 min.

Ingredience
- 600gramůLosos - filety
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaKmín mletý
- 1kusCitrony
- 1,5decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
18 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Plátky lososa omyjeme studenou vodou, osušíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 15 minut uležet. Potom je okmínujeme a osolíme.
- 2Zapékací mísu vymažeme lžící másla, rozložíme do ní plátky ryby a polijeme je zbylým rozpuštěným máslem. Přilijeme pivo s trochou vody a lososa pod pokličkou dusíme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení podle potřeby přiléváme vodu. POtom poklici odstraníme a lososa krátce zapečeme.
- 3Porce rozdělíme na talíře, polijeme vypečenou šťávou a podáváme s plátkem citronu a vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.