Loupaná hovězí plec v burgundské hořčici
130 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 800gramůHovězí plec
- 50gramůHořčice Bornier - hrubozrnná
- 1špetkaDivoké koření celé
- 200mililitrůVíno červené
- 1špetkaSůl
- 1kusMrkev kořen
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaRozmarýn čerstvý
- 0,5kusCeler bulvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
32 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso nejprve očistíme, ochutíme solí, pepřem, důkladně potřeme hořčicí a do druhého dne necháme odpočinout v lednici.
- 2Na rozpálené pánvi maso zprudka opečeme, poté přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli a orestujeme.
- 3Přidáme divoké koření a rozmarýn, zalijeme vínem a trochou vody, zakryjeme alobalem, přemístíme do trouby předehřáté na 160C a pečeme do změknutí.
- 4Hotové maso vyjmeme, základ přecedíme a zredukujeme, zjemníme máslem.
- 5Podáváme horké, např. s kyselou cibulkou a žampiony.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.