Luhačovický špaček z mletého masa
55 min.
Ingredience
- 300gramůCibule
 - 500gramůHovězí maso přední
 - 500gramůVepřová plec
 - 1gramPepř černý mletý
 - 30gramůSůl
 - 20gramůStrouhanka
 - 120gramůTuk
 - 5gramůPaprika mletá sladká
 - 20gramůHořčice
 - 50gramůKečup
 - 300gramůKlobása Dunajská
 - 200gramůSlanina vepřová
 - 2kusyVejce slepičí
 
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
48 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
806 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí a vepřové maso omyjeme a jemně umeleme. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, vejce, mletou papriku, sůl, pepř a strouhanku. Vše dobře promícháme.
 - 2Ze směsi tvarujeme oválné širší řízky, které z jedné strany potřeme hořčicí. Do středu řízku položíme dávku oloupané klobásy a plátek zavineme. Každý závitek zabalíme do slaniny, nakrájené na tenké plátky. Upevníme párátky.
 - 3Závitky narovnáme do pekáče vymazaného tukem a zapečeme je v troubě. Před dopečením každý závitek zdobíme proužkem z kečupu.
 - 4Při podávání podléváme každou porci výpekem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.